Over ons

Wat doen we?
Zuketto Consult biedt specialistische consultatie aan huisartsen, praktijkondersteuners GGZ (POH’s) en behandelaren in de basis GGZ.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een second opinion, voor individuele psychiatrische diagnostiek en kortdurende behandeling.

EMDR, mindfulnessbased cognitieve therapie en  relatie- en gezinstherapie zijn behandelrichtingen waarin we gespecialiseerd zijn.

 

Waar werken wij?

Onze basis is de regio Utrecht-Zuid: Utrecht, Houten, Nieuwegein,  Leidsche Rijn, Vianen, IJsselstein en omstreken.

 

Samenwerkingsverbanden

Zuketto Consult werkt nauw samen met een aantal psychologenpraktijken:

MindCare Center in Houten

Psychologenpraktijk Nieuwegein

SPEL Amersfoort

Psychologenpraktijk IJsselstein

Drost Psychotherapie onderdeel van Psychiaters & Co in Doorn

Kragten Psychotherapie in Utrecht

SPEL Ede

De Psychotherapie Praktijk in de Meern

Mieke Beuse Psychotherapie in Kamerik

 

Over Cassandra Zuketto
Ik ben sinds 2001 werkzaam in de GGZ voor volwassenen. Als psychiater heb ik ervaring binnen verschillende grote en kleine GGZ-instellingen met een  verscheidenheid aan doelgroepen. Zo heb ik gewerkt in de acute psychiatrie, psychosezorg, postpartum psychiatrie, angst- en stemmingsstoornissen, forensische psychiatrie, en met persoonlijkheidsstoornissen, ADHD en autisme spectrumstoornissen. Begin 2014 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Daar kan ik mij bezighouden met wat ik het liefste doe: patiënten zien voor diagnostiek en behandeling.
Behalve psychiater ben ik systeemtherapeut, ook wel relatie- en gezinstherapeut genoemd. Ik werk onder andere met gezinnen en echtparen waarbij iemand lijdt aan een psychiatrische stoornis.
In de relatie met patiënten heb ik een informele, directe en heldere stijl. Een goede analyse van het probleem vormt het begin van de oplossing. Als het nodig is om daarbij te confronteren, zal ik dat doen. Ik verwacht van mensen dat ze verantwoordelijkheid voor hun problemen willen nemen. En ik zoek samen met hen, en met degenen eromheen, naar oplossingen om minder last te hebben van psychische klachten. Daarbij ga ik uit van protocollen en richtlijnen voor behandeling, maar gebruik specifiek wat kan helpen in een individueel geval. Dat kan medicatie zijn, maar ook gesprekken, mindfulness, EMDR of psychotherapie. In elk geval betrek ik naasten en andere hulpverleners bij de behandeling.